Csontkovács Kezelés Temporomandibular Ízületi (TMJ) Zavar

Rate this post

Temporomandibular közös zavar, vagy TMD, egy közös kár, hogy a mindennapi emberek millióit érinti. Sőt, a becslések szerint mintegy 50% – át a lakosság érintheti valamilyen TMD. TMD határozza meg, mint fájdalom, vagy nyomásérzékenység, gyakran kíséri a tüneteket, beleértve a hallható kattintva, fejfájás, earaches, állkapocs zár, kapcsolódó zavar a temporomandibular közös, vagy TMJ. Három fő típusa a TMD amelyek magukban foglalják a belső elmezavar, degeneratív, myofascial fajták. Ez hatással lehet bárki, de úgy tűnik, hogy befolyásolja a nők többet, mint a férfiak, 4:1 arányban, majd a csúcs fordul elő, gyakorisága éves kor között 20-40. Jellemzően mutatja be, mint állkapocs vagy az arc fájdalom sugárzik a nyak, állkapocs, vagy időbeli területeken. Gyakran kísérheti a veszteség a megfelelő tartományban mozog az állkapocs, hallható kattintva, rágás, sőt zár. Egyes betegeknél is earaches, fejfájás, nyaki fájdalom. Sok közös oka a TMD, hogy figyelembe kell venni annak érdekében, hogy távolítsa el a kiváltó tényezőket. Hypermobility, hypomobility lehet, mert a TMD.

Lemez elmozdulás be a közös okozhat harapós, popping, valamint az állkapocs zár, fájdalom.

A betegek, hogy csikorgatják a fogukat, éjszaka lehet, mert aszimmetrikus kopás a fogak, ami azt eredményezheti, állkapocs elmozdulás, illetve rendellenes hangsúlyozza, közben rágás, harapás, ahhoz vezethet, hogy a TMD. Izomgörcsök, az izmok, a rágás (rágás) oda vezethet, hogy a kóros elhelyezés, valamint mozgása az állkapocs alatt, a rágás. Fogászati feltételek, például a rosszul illeszkedő fogsor, fogfájás, hosszú ideig a fogászati munka, mert elmozdulás, fájdalom, valamint a degeneratív ízületi gyulladás, valamint a közvetlen trauma, mint autóbalesetek, boxer, arc sérülések. Vannak sok különböző ortopédiai, vizsga megállapítások, amelyek segítenek diagnosztizálni az oka TMD egy csontkovács, fizikai terapeuta, vagy orvos. Tapintása a TMJ tér valószínűleg pályázat késői szakaszában jár a recsegő, vagy ropogó hang/érzés. Ott lesz fájdalom a szorítás, vagy rágás, illetve intézkedés tartományban mozog az állkapocs felfedi egy korlátozott körű mozgás általános, de különösen az érintett oldalon. A normál tartományban mozog az állkapocs mintegy 40 mm-es, vagy 3 ügyében, valamint mérik fel állkapocs nyitása mérésével a tér között, a felső, mind az alsó metszőfogak. Az állkapocs is előfordulhat, hogy nyissa ki, majd csukja be helytelenül a megjelenése állkapocs kiemelkedés vagy oldalirányú eltérése az állkapocs. Általában az állkapocs kell lenyomására egyenes mozgás nem térhet el mindkét oldalán. Ez az úgynevezett első követés. Tapintása, az izmok rágás beleértve a masseter, pterygoid izmok felfedi gyengédség, esetleg izom görcsök, vagy trigger pontok. Diagnosztikai képalkotó néha meghatározásához használt belső strukturális stabilitás. Normális x-sugarak általában nem túl hasznos a diagnózis, de lehet használni azokban az esetekben, trauma, hogy meghatározza egy törés, ficam. Egy MRI hasznos lehet meghatározni a pozícióját a intraarticular lemezt, de gyakran használják a last resort után hagyományos invazív kezelések kudarcot vallott. Videoarthrography egy drága, fájdalmas formája a fejlett képalkotó az is lehet használni, hogy tekintse meg a TMJ a folyamat összeszorult, rágás, de ritkán használják.

Kutatások kimutatták, hogy a csontkovács kezelés TMJ nagyon hatékony, de figyelembe kell venni, mielőtt invazív eljárások építeni.

Csontkovácsok működik az izmok, valamint a közös, hogy ingyenes rögzítése, illetve helyreállítani a megfelelő biomechanikai tulajdonságainak annak érdekében, hogy csökkentsék a fájdalmat kattintva, átképzését az izmok megfelelő működéséhez. Becslések szerint 75% – a TMD betegek a tünetek teljes mértékben megoldani számított három hónap alatt multidiszciplináris ellátás, beleértve a kiropraktika, fogorvosi, fizikoterápia. A megfelelő utasítás, kezelési többsége nem tapasztal semmilyen további problémák a jövőben. Csontkovácsok használja izom kezelés, beleértve a trigger pont terápia, myofascial release, nyújtás, masszázs, Aktív Release Technika (a MŰVÉSZET), hogy nyugi, majd hosszabbít szorosan spasmed izmok egyszerű gyakorlat erősíti a gyenge izmokat, annak érdekében, hogy visszaállítsa az egyensúlyt, hogy az állkapcsa, majd állítsa be újra az ízületek. Néha szelíd műveletet a TMJ be van építve, hogy megnyissa a közös, illetve csökkenti a rögzítés belül a közös. Ultrahang -, illetve elektromos izom stimuláció hasznos lehet, a kis szonda applikátor kell alkalmazni a terápia közvetlenül az izmok, a rágás, a TMJ. A beteg kerülje a kemény, rágós élelmiszerek egy ideig, majd tartózkodniuk kell a rágógumi vagy a hard candy, ha bizonyítja, hogy aggodalomra ad okot. A stressz csökkentésének egy másik hasznos tevékenység, ami viszont csökkentheti a fogcsikorgatás. Egyes esetekben elé egy fogászati szakember szükséges, hogy megfelelő fogászati kár vagy tagadja fogcsikorgatás segítségével egy éjjeli őr, vagy egy sín. Minden esetben, a betegek, hogy a tapasztalatok TMD az időszak hosszabb, mint 3 hét kérjen orvosi értékelését, fogorvos, csontkovács, vagy orvos.

 

LEAVE A REPLY