Biztosan Sokkal Több, Mint A Test, mind Az Elme

Egyszer felkérték, hogy vizsgálja meg a holttestet, hogy találtak egy folyópart közelében, sós mocsár, hogy tudok-e meghatározni, hogy mennyi ideig volt a vízben. Ott voltak a kagylók kirakott a csontváz, mivel nem vagyok egy tengeri biológus, a halottkém azt hittem, hogy talán meg tudnám mondani, hány éves a kagylók voltak, ezért a meddig a test volt a víz.

Amikor beléptem a hullaházban azonnal éreztem a halál. A szag, maradt a sok holttest az évek során, volt csípős, elhúzódó. A szobában, ahol a holttest feküdt volt ablaktalan, a fehér falak közt, fény, nagyon hideg tartani szervek a gyorsan bomló. A test rozsdamentes asztal, egy műanyag lap. Először az volt az érzésem, hogy nem akarja, hogy ott legyen minden – az érzés, akartam, hogy fordulj meg, menj ki, vissza. Úgy éreztem, hogy nem tartozom oda.

Amikor a halottkém a fedetlen test többnyire egy csontváz egy kis rothadó hús kapaszkodott itt is, ott is. Volt néhány szál haj a fején, ott nem volt arca, csak egy kis izom, hol arca volt egykor. A szemgolyó nem voltak ott, evett el a rákot meg a kis halat. Nem voltak belső szervek kivételével része a légcső lógott lazán a koponya.

Érdeklődés előzte félelem, mint én kezdődött vizsgálja a kagylók a th csontok. Közelebbről meg a koponyát, valamint a sötét, vékony bordák rájöttem, hogy ez egyszer volt egy két lábon járó, beszélő, lélegző emberi ugyanazzal a félelmek, akarja, nem akarja, hogy van. Volt egyszer egy ember, aki említett magát, mint “én”, de most ez a rothadó test, semmi köze az élet, hogy ha lakott. Már nem éreztem, hogy öröm, szeretet, s többé nem érez fájdalmat. Hogy lehet ez? Hogy lehet, hogy egy test tele van élettel, energiával, egy perc nem több, mint egy érdekes tárgy van a legközelebb?

Miközben vizsgáltam ezt az élettelen, kullancs kirakott csontváz, arra gondoltam, hogy ez a test nem több, mint csak egy dolog, hogy nincs állandóság. Ha az élet elhagyja a testet teljesen haszontalan, hogy a tulajdonos, illetve hulladékok el egy szempillantás alatt. Milyen mértékben azonosulni tudunk a test, azonban a lényeg, hogy maradjon keres fiatalos mindenféle műtét, smink, haj-színezés, táplálkozás, ruhák, gyógyszerek. Díszítik a test ékszer, legyünk túl a kimerülésig tartani az izmokat, a cég mégis, ugyanúgy, mint az elme, ez nem mi vagyunk.

Ez a test, amely egykoron élő energia, segített rájönni, hogy milyen a szervezet úgy néz ki nem, ki vagy, mi vagy. Minden szervezet más, de a hatalom, az erő, a lélek, vagy hívd, aminek akarod, ugyanaz mindannyiunk számára. Az élet sokkal több, mint számít, fizikai megjelenés, fizikai folyamat – energia – erő. Mint a 16-ik században, orvos, filozófus, tudós, Auroleus Paracelsus mondta egyszer: “Az emberi test gőz valósult által napsütés keverve az élet a csillagok.”

Az Elme

Nem véletlenszerűen kérdezte huszonöt ember, hogy azt tapasztalták, hogy az elme. A pontos kérdés az volt, hogy “a tapasztalat nem az, véleménye szerint, az elme létezik? Ha igen, kérjük, ismertesse a tapasztalat.” Azt akartam, hogy próbálj meg egy élmény vagy egy érzés, amit az elme az, hogy őket, ahelyett, hogy csak a saját véleménye, ami. Válasz változatos, széles körben a “hol a gondolatok jöttek”, hogy “Ez kapcsolódik az egyetemes tudat.” Nincs két ember ugyanaz volt a nézet, hogy mit jelent az elme. Ők is nehezen tudta, hogy leírja a tapasztalatait. A legtöbben még mindig az volt, hogy a meghatározás, vagy magyarázatot, hogy mi azt hitték, hogy az elme.

Megnéztem a választ, hogy ha lehet, hogy egy közös szál, vagy egy általános tapasztalat fut át a válaszok. Lehetetlen volt, hogy felfedezzék egy közös szál, mert a válaszok nem voltak annyira változatos, de általános tapasztalat, csak nem volt ott. Ebből a kis felmérést, azonban úgy tűnik, mintha ezek az emberek mit jelent az, hogy az elme ugyanaz, mint a tapasztalat – csak egyszerűen a tapasztalat maga az élet.

Bár az elme nem lehet látni, megérintettem, éreztem, nyomott vagy tagolt, lehet tapasztalni. Az elme még sokkal ravaszabb, mint a gravitáció, a fény. Az elme egy rejtély – egy rejtély, egy puzzle, hogy eddig még nem oldotta meg, hogy mi az. Agy tudós úgy gondolja, hogy az elme kizárólag az agyban, misztikusok, spiritisztákban hiszem, hogy Isten, a kvantum fizikusok azt mondják, hogy az elme teljes minden, ami a világegyetemben, – az “egységes mező.” Szóval, a lényeg az, amit az elme, ez biztosan valami tht lehet tapasztalni, de nagyon nehéz leírni.

Egy dolog biztos, egy elme nem tud tanulni az elme. Túl kell lépnünk az elme, ez az abszolút igazság. Képesnek kell lennünk arra, hogy felülmúljuk a gondolkodó elme, egy tudatállapot, amely messze túlmutat a gondolatok, ötletek, elképzelések. Az a tudatállapot, közismert nevén a megvilágosodást. Egy másik kifejezés, amelyet gyakran használnak az a tiszta tudatosság. Ez az állapot, az abszolút tudat szélesebb, mélyebb, mint bármely élmény – ez egy tudat, gondolkodás nélkül. Ez az, amikor a tárgy tárgy egyesíteni egyetemes tudatosság; kivéve semmi, így nincs elválasztás között semmit. Tedd röviden azt lehet mondani, hogy ez a tudatállapot nem-kettősség.

Egyszer rájössz, gondolkodás nélkül, hogy minden dolog létezik, mint egy nem mint önálló lények, azt fogja tapasztalni, hogy az állam a teljes tudatosság. Ez akkor lesz felfedezni az igazságot, hogy mi az elme, s mi nem. Nincs olyan, hogy “te”, nincs “én”.Ha a ‘-ness”, valamint az “én-ség’ megszűnik, a minden, ami marad, az az abszolút igazság, mi az.

Nem használhatja a gondolkodó elme észre, tiszta tudatosság. Csak akkor vettem észre, a tiszta tudatosság által vedlés előítéletes ötletek, hogy ki vagy, s lehetővé teszi a figyelmet, hogy vegye át. Az őrült ötletek, elképzelések a hüvelyt, hogy meg kell semmisíteni. Amikor elengedi a gondolkodó elme, ami mindent külön-külön, akkor marad a tudatosság tiszta, egyszerű.

A tiszta tudatosság nem merül fel, bárhonnan, egy helyben maradni, vagy menj sehova – mindig itt van. Csak lehetővé teszi az aktív elme pihenni a jelen pillanatban. Abból a szempontból, hogy a gondolkodó elme, hogy megpróbálja megragadni a megértés, nincs mit megérteni. Egy kísérlet most. A teljes csendben: nem hiszem, hogy valami a múltban, ne gondolj semmit csinálni a jövőben, nem értékeli magát, vagy bárki más, nem várok cserébe semmit. Nem csinálnék semmit, csak ezt a pillanatot. Mi maradt?

Mi vagy Te?

Nem kell mondani, hogy “te”, mert nem létezik. Az ” ön ” egy illúzió, az elme. Ugyanez igaz az “én”. “Te” meg ” én ” csak létezik a gondolkodó elme. Anélkül, hogy a gondolkodó elme az önvaló, az nem is létezik. Az egyetlen dolog, ami létezik, a teljes tudatosság – hamisítatlan világosság a legtisztább formája.

Tehát sokkal több, mint csak egy test, elme – vagy teljes tudatosság. Teljes tudatosság, aminek nincs teste, nincs szüksége bánja, mert túl létező térben, mind időben.

Author at Egészség Gyár

Mariska szilárdan hisz abban, hogy az igazi szépség belülről indul. 8 éve foglalkozik szépségszaktanácsadással, és több száz szépségátalakítást végzett a különböző korú és társadalmi-gazdasági spektrumú nők számára. Most, Mariska a szépséget egy más oldalról közelíti meg, miszerint az egészséges életmódot a megfelelő táplálkozásról és az aktív életmódról vezeti le. Rendszeresen választják ki a fitnesz, a szépség és az életstílus fórumaira. A saját privát termében jógát tanít.

LEAVE A REPLY