Ismétlések az edzésben és gyakorlatok – hogyan kell felépíteni egy edzést

Sokan kiváncsiak hogy hány gyakorlatot és ismétlést kellene csinálniuk egy edzés során, valamint hány gyakorlatok minden izomcsoport számára. A kérdés nagyon nagy, és a válasz még nagyobb, mert attól függ,hogy milyen céljai vannak.

Gyakorlatok száma

gyakorlatok

Először is meg kell vizsgállni a gyakorlatok számát amelyeket majd minden izomcsoport számára fog csinálni. Kilenc izomcsoportot meg tudunk különböztetni az egyszerűség kedvéért; borjak, tricepsz, csipő, hasizom, mell, hát, váll, bicepsz és tricepsz. A legjobb módja annak, hogy az izmokat megdolgoztassa az izomrostok megdolgozása is és egyetlen módja ennek az, hogy izmait különböző szögekből dolgoztatja meg így az izom minden eggyes része fejlődik.Fejlett testépítők gyakran három  vagy négy gyakorlatot is elvégeznek minden izomcsoporton. Ez például azt jelenti, hogy a vállának elülső oldalsó emeléseket az első deltoidnak, oldalsó emeléseket mediális deltoidnak és fordított emeléseket a hátsó deltoidnak fog végezni.

Szettek száma gyakorlatonként

A következőkben nézzük meg a szettek számát, amit el fog végezni  minden izomcsoportotjának. Úgy vélem, hogy fontos, hogy ne edzük túl az izmainkat, és a legjobb módja ennek az, hogy csökkentse a szettek számát minden edzés alkalmával. Én úgy müködtetem ezt,egy hosszú pihenés után, , hogy minden probolan 50 mellékhatásai  gyakorlatnak egy szettet és három gyakorlatot minden izomcsoportnak. Ön képes lesz majd arra, hogy felmérje mikor lesz szükség arra , hogy növelje a szettek számát azszerint hogy hogyan figyeli meg teste működését. Az izmok gyorsan alkalmazkodnak bármilyen súly edzéshez és így egy pár hét után képes lesz egy szettet adagolni a bizonyos gyakorlatokhoz és aztán még egyet és igy tovább ameddig erősebbnek fogja érezni magát ,persze miután pihent egy kicsit egy sor szett után, erősebben visszatérhet még egyet kinyomni.

Ismétlések száma sorozatonként

tricepszUtolsó sorban az ismétlések száma marad amit meg kell tennie minden egyes sorozatnál. Az uralkodó bölcsesség azóta ezen téren az, hogy egy nagy izomcsoportnak, mint például a quadok, mellkas, hát, bicepsz, tricepsz vagy hamstrings meg kell csinálni 4-8 ismétlést sorozatonként, miután végzett a bemelegítő szettekkel. A kisebb izomcsoportoknak, mint például a lábakra vagy váll meg kell csinálni egy nagyobb számú ismétlést per szett, ez azt jelenti, hogy el kell végeznie nyolc-tizenkét ismétlés sorozatonként. A ezen gyakorlatok végzéséhez az elején egy pár bemelegitő gyakorlatot kell végezni egy könnyű beállítású kezdéssel  magas számú ismétlést elvégezve, majd minden szett után növelje a sulyokat és minél kevesebb ismétlést végezzen majd minden súllyal ameddig nem birja már mozgatni izamit.

Amikor egy személy súlyemelési edzésekbe kezd, nagyon könnyen túlzásba tudja vinni dolgokat. Az utolsó dolog amit akarhat az az, ho túledze magát kemény gyakorlatokkal, násnap nemtudván felkelni még az ágyból sem. A legjobb érzés és eredmények akkor jönnek, ha egy nap súlyozik majd a másik nap kicsit merevnek érzi majd magát,de pár bemelegitő gyakorlat után készen fog állni a következő fájdalommentes napra.

Author at Egészség Gyár | Website

Szabina fitnesz és táplálkozási szakértő képes volt szerezni egy diplomát ezen a területen. Minden nap folyamatosan ismereteket nyújt ügyfeleinek, akik különleges étrendet igényelnek, akár orvosi akár testi célok miatt. Szabina segített több száz ügyfélen, hogy úrrá legyenek a súlyproblémáikon a megfelelő étkezés, a kiegyensúlyozott táplálkozási program és a testreszabott fitneszrutinok bevezetésével. Jelenleg az első könyvét írja a modern kultúra és a társadalom hatásairól az élelmiszer-bevitel csökkenése céljából.

LEAVE A REPLY