Legjobb kardió gyakorlatok izomépitésre

Milyen szerepe vam a kardiónak az izom épitésében?

Bármilyen vén róka ha megkérdezi, azt fogja mondani hogy kardió időpocsékolás. Ez azonban nem igaz.

Két fontos szerepet játszik a kardió az izomépítésben.

1) Izomépítő kardio bemelegítés.

kardioA legjobb módja annak, hogy bemelegedjen, mielőtt a súlyemelésbe kezdene, egy ötperces könnyű kardió szesszió. Amellett, hogy növeli a szervezet hőmérsékletét, ugyanakkor karjai és lábai is felmelegszenek, ezzel elősegitve a sikeres vasemelést és sérülésmentes gyakorlatokat.

Futás, helyszínen való kocogás, egy lépcsőn való felmászás,elliptikus tréner használata vagy akár a kerékpározás is egy bemelegitő mód amit kipróbálhat. A kardió előkészíti testetünket a súlyok emelésére a pulzusszámot, amely biztosítja, hogy elegendő vér pumpálnódik egész testetünk számára.

2) Izomépítő kardió definíciója.

nagy-intenzitasu-kardioA kardiónak az edzés során csupán a bemelegitésben van szerepe, és nem másként, ha célja csupán az hogy növelje erejét és építse izomtömegetét. Azonban magas intenzitású kardióra és súlyzásra van szükség, ha azt akarja hogy kigyúrtak legyenek izmai és egy feszes hasizommal rendelkezzen.

Ezt már nagyon sokszor láttam edzőtermekben szerte az országban. Az emberek edzőterembe kezdenek járni, mert úgy akarnak kinézni mint a kedvenc filmsztáruk. Miközben erőlködnek  hónapokig, hogy nagyobb és erősebbek legyenek, a kinézet amelyet keresnek továbbra is várat magára. Meg kell tartania izomépítő kardió edzéseit, ha azt szeretné, hogy egy jól definiált izomzattal rendelkezzen. Tehát izomépitésének egy tartalmas, hosszú, ráérős szaladást választ a parkban vagy egy 45 perces edzést a futópadon minden második nap?

Egyiket sem.

A nagy intenzitású, alacsony intervallumú kardió az egyetlen formája az izomépítő cardiónak annak érdekében hogy megkaphasson egy kigyúrt testes és feszes hasizmokat eggyaránt.

Igy igay; a futópadon való somatodrol vélemények futás órákon át nem a megoldás, amire szüksége van.Az zomépítő kardió, hasonlóan a súlyemeléshez, brutálisnak és intenzivnek kell lennie azonban rövid időtartamú, hogy valóban hatékony lehessen.

Most, hogy megtudta, hogy milyen típusú kardiót kell végeznie, menjünk tovább, hogy mikor és milyen gyakran kell is ezeket végezni.

A nagy intenzitású cardio után hamarosan egy súly edzés segíthet égetni egy maximális mennyiségű zsírmennyiséget, amint azt a tanulmányok is kimutatták. Nincs arra szükség hogy beossza idejét gyakorlatokra szabadnapján, és ez egy újabb előnyt jelent a kardió gyakorlatok végzésében, egyből kezdheti akár a súlyemelési gyakorlatok után is.

Sőt, kiegészítve néhány önálló izomépítési kardió edzésekkel a szabadnapon, akkor is maximalizálhatja a zsírégetést. Ez egy jó módja annak hogy elkezdje lassan, ha korábban még soha nem csináltam nagy intenzitású izom épitésű kardiót. Lassú, nem jelenti azt, hogy csökkentenie kell az intenzitást; ez azt jelenti, hogy csökkentenie kell a heti napok számát amikor is ezt az edzést fogja végezni.

Author at Egészség Gyár

Ernő az orvosi szakterületen dolgozó szakember, aki jelenleg a Phd-ja megszerzéséjén dolgozik az egyik legjobb egyetemen. Több mint 10 éve foglalkozik betegekkel és szakemberekkel a szexuális egészség terén. Ernő több folyóiratot is írt és kutatást folytatott olyan körökben, mint a férfi meddőség, merevedési zavarok. Ő is fitnesz-, táplálkozás- és sportvédő. A feleségével és 3 gyerekével tölti szabadidejét.

LEAVE A REPLY