Mi az a menstruáció és miért van menstruáció?

A menstruáció egy nő méhéből történő havi vér-és szövetürítés. Ez is nevezik havi időszak vagy menzesz. Ez normális és egészséges, és semmi jele annak, hogy valami baj lenne. Egy lány általában menstruálni kezd, amikor kamaszodik. A menstruáció átlagéletkora 13 év. Nők menstruáció alatt kell használni egészségügyi párna, hogy felszívja a menstruációs áramlás.

A menstruáció általában két-nyolc napig tart, és havonta egyszer történik.

Normál vérzés tart 3-5 nap. Az átlagos menstruációs időszak négy nap, és a kibocsátott vér mennyisége egy-öt uncia között változik.

Általában a pubertás és a menopauza között havonta történik, de nem akkor, amikor a nő szoptat vagy terhes. Ez azért fordul elő, mert a nemi hormonok miatt a méhnyálkahártya válik vastagabbá, puha és szivacsos lesz, készen a megtermékenyített petesejt fogadására. Ha nincs petesejt megtermékenyítve, a megvastagodott edometrium nem szükséges, így elszakad a méhtől, és egy kis vérrel együtt távozik a hüvelyből a havi időszakban. A menzesz után az endometrium újra megenyhül, és az egész menstruációs ciklus ismétlődik.

Ha egy nő védekezés nélküli közösülésbe kezd, és a menstruációja megszűnik, lehet, hogy terhes, és orvoshoz kell mennie. Körülbelül 50% nők nem menstruálnak, miközben szoptatják a babát.

Sok lánynak és nőnek nincs gondja a menstruációval.

De van, aki görcsöt vagy görcsöt kap, és fájdalmat érez az alhasában a menzesz előtt és alatt. Vannak nők és lányok, akiknek fáj a mellük, fáj a fejük és fáradtak.

Néhány lánynak és nőnek mindig ugyanaz a problémája, amikor megvan a havi ciklusa. A probléma általában kezdődik egy-két héttel a menstruáció előtt. Nőről nőre változnak, de többek között hangulatingadozások, depresszió, szorongás, fejfájás, felfúvódás, fájó mell, szédülés, hízás, keményítő és édes ételek utáni vágy. A problémák általában elmúlnak, miután a menstruáció kezdődik, majd gyere vissza, mielőtt a következő kezdődik.

LEAVE A REPLY