Top Tiz Élelmiszer, amely segít az izomtömeg épitésben

izomepites

Ha azt szeretnénk, hogy kialakuljanak izmai, rendkívül fontos, hogy egészséges élelmiszerekkel segitse be a folyamatot. A súlyemelés  csupán egyis fontos része az életmódnak, egy kiegyensúlyozott diéta is nagyon fontos az izmok lerakódásához. Milyen ételeket is kell ennie? Íme tíz további információk élelmiszer, amelyekről ismert, hogy segítenek az izomtömeg felépitésében.

Csirke vagy pulyka – Ezen fehérjékben gazdagok és egy előkelő helyet foglal el az élelmiszer listánkon, amikor izomépitésről beszélünk.

Túró – Míg néhány ember nem bírja ezt az élelmiszert, ez valóban nagyon hasznos a testépítők és mások számára is, akik probolan 50 vélemények szeretnék növelni az izomtömegüket mivel emésztése lassan történik.

Tojás – a tojásnak nagyon magas a fehérjetartalma, amely nélkülözhetetlen az izomnövekedéshez.

Fish – Amikor halat eszik (különösen lazacot) teste sok zsírsavat vesz fel, mint az omega-3. Ha azt szeretnénk, hogy felépítse izomtömegét, legalább két alkalommal egy héten hal tipusu terméket kell fogyasztania.

Gyümölcsök – Azt már tudhatja, hogy ha gyümölcsöt eszik ez jót tesz szervezetének mivel rostokat, vasat, cinket, káliumot és több ásványi anyagot is tartalmaz. Továbbra is fogyassza egy helyes életmódhoz amely be fog segiteni az izomépitésben.

Tej – Nem kétséges,a tej rengeteg vitamint és ásványi anyagok mellett kalciumot is tartalmaz amely izmainak egy erőlöketet ad.

Mogyorófélék – Egy nagyon fontos alacsony GI-t  (glikémiás index) tartalmazó élelmiszerek, olyan energiát bisztositva amely lassan szabadul fel. Ez lehetővé teszi, hogy hosszabban és keményebben edzhessen. A mogyorófélék  tartalmaznak telítetlen zsírok, amelyek fontosak a helyes izomtömeg épitéséhez.Telítetlen zsírokat tartalmaznak még az olívaolaj, zsíros halak és a dió vaj.

Zabpehely – Egy olyan élelmiszer mint a zabpehely biztosítja a szervezet energiájának állandó ütemben való tartását és ösztönzi az izmok növekedését.

Vörös húsok – Sokan társitják a vörös húsokat az izomtömeggel, és jó okkal. Ez egy nagyszerű módja annak,hogy fehérje, vas, cink és vitaminok jussanak szervezetébe,amelyek mind elengedhetetlenek a helyes izomépitéshez.

Zöldségek – Ugyanúgy mint a gyümölcsöket,számos zöldséget is be kell ikatnia étrendjébe,   mint a sárgarépa, paprika, paradicsom, stb, mivel szükségesek az izmok növekedéséhez.

vizetGyőződjön meg róla, hogy bőségesen fogyaszt vízet is. A víz eljuttatja majd a tápanyagokat szervezete minden pontjába . Javaslott a három óránként való étkezés, és az újrafinomitott cukrok kerülése. Ne egyen magas a glikémiás indexet tartalmaza élelmiszereket, mint a fehér kenyér és a burgonya.

Figyelje meg a fenti listát, válassza ki az ön izomépitéséhez szükséges élelmiszereket menüjéhez és társitsa egy intenziv súlyemelő edzésmóddal. Ha mindezeket megteszi,hamarosan a kivánt kigyúrt testel rendelkezhet majd.

Author at Egészség Gyár

Ernő az orvosi szakterületen dolgozó szakember, aki jelenleg a Phd-ja megszerzéséjén dolgozik az egyik legjobb egyetemen. Több mint 10 éve foglalkozik betegekkel és szakemberekkel a szexuális egészség terén. Ernő több folyóiratot is írt és kutatást folytatott olyan körökben, mint a férfi meddőség, merevedési zavarok. Ő is fitnesz-, táplálkozás- és sportvédő. A feleségével és 3 gyerekével tölti szabadidejét.

LEAVE A REPLY